Ook de VZBI BHV wedstrijddag van 15 april 2021 kan niet door gaan

Geachte leden en vrienden van de VZBI,

Wij hopen dat u allen tot nu toe uw gezondheid heeft kunnen bewaren. En we spreken bij deze de verlate nieuwjaarswens uit dat u allen een gezond, veilig en voorspoedig jaar tegemoet mag zien.

In oktober 2020 hebben wij u op de hoogte gesteld van ons voornemen om niet af te gaan zitten wachten, maar om gewoon met de voorbereidingen voor de VZBI BHV wedstrijddag 2021 te gaan beginnen. Wij hebben u ook beloofd om op 15 januari 2021 definitief te besluiten of de VZBI BHV wedstrijddag van 15 april 2021 doorgaat, of niet. Na grondige overweging hebben we moeten besluiten dat de VZBI BHV wedstrijddag van 15 april 2021 niet doorgaat.

Hoe zijn wij tot dit besluit gekomen.

Wij volgen natuurlijk de berichtgeving. Wat wij met name erg belangrijk vinden is om onze leden en deelnemers van de BHV wedstrijddag een veilige omgeving te geven waarin ze kunnen oefenen. Dat oefenen betekent impliciet contact met andere mensen, ook (en misschien wel vooral) binnen de grenzen van de vigerende maatregelen van de overheid.

Wij zagen ook het moeizaam op gang komen van de vaccinaties, inclusief het feit dat bijvoorbeeld overheidshulpdiensten als politie en brandweer voorlopig nog helemaal niet weten of en wanneer ze gevaccineerd kunnen en mogen worden. Wat betekent dat voor de Bedrijfshulpverlener?

Tevens zien wij ook de ontwikkeling van de te verwachten mutaties en het feit dat dit ook weer tijd gaat kosten om de dreigende verdere besmettingen tot stand te brengen. Onze oefen locatie ligt in de nabijheid van Lansingerland, waar de  Britse variant de lokale overheid noopt tot een omvangrijke testcampagne om überhaupt inzicht te krijgen in de verspreiding van de variant. Wat betekent dat voor de gezondheid van onze deelnemers?

Deze onzekere factoren heeft ons doen besluiten om de VBZI BHV wedstrijddag voor 2021 niet door te laten gaan.

Wij vinden dat erg jammer, we ontmoeten onze deelnemers en leden heel graag en we bieden graag de realistische en op praktijkvoorbeelden gebaseerde oefeningen. Want oefening bieden aan de BHV-ers is en blijft meer dan ooit welkom en noodzakelijk, denken wij.

We sluiten die bericht positief af. We hebben al afspraken gemaakt met onze gastheer G4S. De datum van de volgende VZBI BHV wedstrijddag staat daarom al vast: 7 april 2022. Zet deze dag alvast in uw agenda!

Wel hopen wij dat we later in het jaar een bijeenkomst kunnen en mogen organiseren. 

Namens het VZBI bestuur en de VZBI BHV wedstrijddag commissie,
Nico van Etten en Bart Leentvaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente nieuwsberichten

BHV Wedstrijddag 2023

Gisteren hebben we dan eindelijk weer onze VZBI Wedstrijddag kunnen houden. Het is een fantastische dag geworden met een goede sfeer, lekker eten en mooie winnaars. De inzet van de..

Nieuwjaarswensen 2023

Het bestuur van de VZBI wenst iedereen een goed, gezond en veilig 2023. De wedstrijdcommissie staat in 2023 voor jullie klaar om een uitdagende, leerzame maar vooral ook een leuke..

BHV Wedstrijddag 2023

Beste leden, Afgelopen week is de Wedstrijdcommissie voor de eerst keer sinds lange tijd weer bij elkaar geweest om de BHV Wedstrijddag voor 2023 te bespreken. Alle seinen staan op..