Nieuws over de organisatie van de wedstrijddag 2021

Geachte leden en vrienden van de VZBI,

Het jaar 2020 is in vele opzichten een uniek jaar. Wij hopen dat jullie persoonlijk en jullie naasten er zo goed mogelijk ongeschonden en gezond doorheen zijn gekomen.
Voor het bestuur en de commissies van de VZBI is het ook een vreemd jaar geweest. Wij waren druk bezig met een aantal activiteiten te organiseren, waaronder natuurlijk de VZBI BHV wedstrijddag. Toen kwam eerst de onzekerheid, gevolgd door de ontnuchterende wetenschap dat wij onze unieke wedstrijddag in april 2020 helaas zouden moeten uitstellen, eerst tot een later tijdstip, later zelfs tot 2021.

Nu – weer zoveel maanden verder – weten we nog steeds niet of wij het voor iedereen veilig kunnen organiseren. Binnen de actueel geldende regels zouden we wellicht een versie kunnen organiseren met slechts 30 personen, op anderhalve meter, met of zonder mondkapjes, met of zonder Lotus. Of wellicht in een uitzonderingspositie die we bij de gemeente Zoetermeer zouden kunnen aanvragen en beargumenteren, met 50 personen. Of verdeeld over meerdere dagen. Of op afstand, met andersoortige oefeningen in een soort e-learning omgeving.

Zo hebben we de mogelijke opties open en eerlijk besproken. Maar de crux blijft, dat de charme en de kracht van onze wedstrijddag voornamelijk ligt verscholen in het feit dat we iedereen    tegelijk binnen hebben en tegelijk kunnen laten oefenen, in een andere omgeving dan de eigen werkomgeving, op echte lotussen, met echte instructeurs om de oefening te beoordelen, met
oefeningen uit de dagelijkse praktijk, ieder jaar anders en altijd in een gecontroleerde omgeving.

Ondertussen is het oktober en volgens onze interne VZBI agenda hebben we de kick-off van de BHV wedstrijddag 2021 gewoon – alsof er niets speelt in de wereld, maar wel volgens de geldende maatregelen – gehad. We zouden nu volop bezig moeten zijn de scenario’s die we het afgelopen hulpverleningsjaar hebben verzameld, uit te werken naar een bij G4S ensceneerbare oefening. We zouden bezig moeten zijn met iedereen aan te schrijven en op te bellen met de vraag of we weer op diens aanwezigheid zouden kunnen rekenen. We zouden bezig moeten zijn met …

De praktijk is echter dat we net als iedereen in onzekerheid leven. Zelfs als er een vaccin komt, is dat dan afdoende om weer veilig BHV te kunnen bedrijven? Laat staan de BHV wedstrijddag te organiseren. Waar gaat het heen vanaf hier? Wij weten het niet, de overheid weet het niet, niemand weet het.

Dat heeft ons het volgende doen besluiten, uiteraard na grondige overweging.
We gaan gewoon de VZBI BHV wedstrijddag organiseren. We gaan uit van donderdag 15 april 2021 als de dag waarop we u allen weer gaan zien. We gaan alvast alles in gang zetten om de dag veilig, gezond, leerzaam, weldoorvoed, georganiseerd en vooral gezellig te kunnen vieren. Dit doen we tot het vrijdag 15 januari 2021 is. Op die dag besluiten we op basis van de actuele stand van zaken en de voorspellingen definitief of de VZBI BHV wedstrijddag van 15 april 2021 doorgaat, of niet.
Op deze wijze voorkomen we verlamming van onze activiteiten van 2021. En zo hopen we weer van waarde te kunnen zijn voor onze leden, de BHV-ers van al onze lidbedrijven. Want oefening bieden aan de BHV-ers is na het unieke jaar 2020 meer dan ooit welkom en noodzakelijk, denken wij.

Namens het VZBI bestuur en de VZBI BHV wedstrijddag commissie,
Nico van Etten en Bart Leentvaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente nieuwsberichten

BHV Wedstrijddag 2023

Gisteren hebben we dan eindelijk weer onze VZBI Wedstrijddag kunnen houden. Het is een fantastische dag geworden met een goede sfeer, lekker eten en mooie winnaars. De inzet van de..

Nieuwjaarswensen 2023

Het bestuur van de VZBI wenst iedereen een goed, gezond en veilig 2023. De wedstrijdcommissie staat in 2023 voor jullie klaar om een uitdagende, leerzame maar vooral ook een leuke..

BHV Wedstrijddag 2023

Beste leden, Afgelopen week is de Wedstrijdcommissie voor de eerst keer sinds lange tijd weer bij elkaar geweest om de BHV Wedstrijddag voor 2023 te bespreken. Alle seinen staan op..